Átadták a Bartók Béla utat

MTI
2002.10.29. 17:26
Újra teljes hosszában járható a Bartók Béla út a fővárosban, így a keddi forgalomba helyezést követően a dél-budapesti gerincúton, a Gellért tér és a Tétényi út között, korlátozás nélkül közlekedhetnek az autósok. Az átadáson részt vevő Demszky Gábor főpolgármester köszönetet mondott annak a 47 cégnek és több mint 400 embernek, amelyek, illetve akik részt vettek a nyár eleje óta tartó munkálatokban. Az SZDSZ-es városvezető emlékeztetett arra, hogy a faltól-falig tartó, teljes körű rekonstrukció során nemcsak a korábbi "rázós" kockaköveket cserélték aszfaltburkolatra, de az útvonal mentén kicserélték a közművezetékeket is, valamint új, gumiba ágyazott vasúti síneket fektettek le.

A főpolgármesteri hivatal tájékoztatása szerint a kertészeti munkák a napokban kezdődnek, melynek során a Bartók Béla út környékén több mint 700 új fát ültetnek és a Gellért térnél új füves-virágos parkot is kialakítanak.

A majdani 4-es metró vonalán a beruházással összefüggő felújítási program összköltsége mintegy 13 milliárd forint. A munkálatok januártól-augusztusig a Móricz Zsigmond körtér, valamint a Bocskai út és a Fehérvári út kereszteződése között folytatódnak, utóbbinál, a metró tervezett állomása felett, az új piac mellett, egy aluljárót is építenek.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!