Vendel
7 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Átadták a Bartók Béla utat

MTI
2002.10.29. 17:26
Újra teljes hosszában járható a Bartók Béla út a fővárosban, így a keddi forgalomba helyezést követően a dél-budapesti gerincúton, a Gellért tér és a Tétényi út között, korlátozás nélkül közlekedhetnek az autósok. Az átadáson részt vevő Demszky Gábor főpolgármester köszönetet mondott annak a 47 cégnek és több mint 400 embernek, amelyek, illetve akik részt vettek a nyár eleje óta tartó munkálatokban. Az SZDSZ-es városvezető emlékeztetett arra, hogy a faltól-falig tartó, teljes körű rekonstrukció során nemcsak a korábbi "rázós" kockaköveket cserélték aszfaltburkolatra, de az útvonal mentén kicserélték a közművezetékeket is, valamint új, gumiba ágyazott vasúti síneket fektettek le.

A főpolgármesteri hivatal tájékoztatása szerint a kertészeti munkák a napokban kezdődnek, melynek során a Bartók Béla út környékén több mint 700 új fát ültetnek és a Gellért térnél új füves-virágos parkot is kialakítanak.

A majdani 4-es metró vonalán a beruházással összefüggő felújítási program összköltsége mintegy 13 milliárd forint. A munkálatok januártól-augusztusig a Móricz Zsigmond körtér, valamint a Bocskai út és a Fehérvári út kereszteződése között folytatódnak, utóbbinál, a metró tervezett állomása felett, az új piac mellett, egy aluljárót is építenek.