Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Tüntetnek a párizsi utcalányok

MTI
2002.11.05. 19:10
Több száz prostituált vonult az utcára kedden Párizsban, hogy megvédje mestersége gyakorlásának jogát, amelyet egy törvénytervezet fenyeget. Az utcalányok, akiket többek között emberi jogi szervezetek és a Zöldek is támogatnak, a francia szenátus előtt gyülekeztek, ahol délután megkezdődött a törvényjavaslat vitája. A tervezet értelmében hat hónapi börtönre és 3750 euróra büntetik a kliensek "aktív vagy passzív" felszedését, ami a gyakorlatban azt jelentené, hogy kitiltják a prostituáltakat az utcáról.

A "Dühös hetérák" elnevezésű mozgalom szóvivője úgy nyilatkozott az AFP-nek, hogy Nicolas Sarkozy belügyminiszter indítványa "illegalitásba szorítja a prostitúciót". A szakma emlékezete szerint 1975-től, a futtatók és a rendőrség elleni lyoni lázadás óta ez az első országos visszhangú prostituált-tüntetés. A lányok minimális követelése a jelenlegi "status quo" fenntartása, vagyis legyen joguk dolgozni.