Gyöngyi
6 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Kezdődik Soros György pere

MTI
2002.11.06. 21:50
Per kezdődik Párizsban csütörtökön Soros György és három másik üzletember ellen. A vád ellenük a francia Société Générale 1988-as megvásárlási kísérletéhez kötődő tőzsdei "bennfentes kereskedelem."

Sorost, továbbá Jean-Charles Naouri egykori francia pénzügyminiszteri tanácsadót, Jean-Pierre Peyraud bankárt és Samir Traboulsi libanoni üzletembert azzal vádolják, hogy mintegy 11 millió dollárt nyertek a Société Générale részvényeinek tőzsdei spekulációjával, mielőtt a megvásárlási kísérlet nyilvánosságra került volna. Az ügy bírósági tárgyalása azért késlelkedett, mert 14 évbe telt, amíg más érintett országoktól megkapták a francia hatóságok a szükséges információkat.

A tőzsdei akciókat sugalló George Pebereau 1995-ben amnesztiát kapott, míg hét további vádlottat két évvel ezelőtt tisztáztak. A bizalmas információk alapján folytatott tőzsdespekulációt, az úgynevezett "bennfentes kereskedelmet" a francia törvények szigorúan büntetik. A tárgyalás a tervek szerint november 20-ig tart. Az ítélet várható dátumát még nem közölték.