Lövöldözőt fogtak Budapesten

MTI
2002.11.09. 19:19
Több emberen elkövetett emberölési kísérlet bűntette alapos gyanúja miatt őrizetbe vettek és eljárást indítottak egy 17 éves fiatalember ellen - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság szombaton.

A Vizsgálati Főosztály Élet-és Ifjúságvédelmi Osztály Ifjúságvédelmi Alosztályának adatai szerint a gyanúsított 2002. november 8-án 17 óra körül a Budapest XV. kerületi Páskomliget utcában szóváltásba keveredett egy több fős társasággal. Dulakodtak, majd a fiatalember a már menekülő társaság irányába több lövést adott le, amelyek nyomán senki sem sérült meg.

A BRFK XV. Kerületi Rendőrkapitánysága helyszín közelében tartózkodó járőre észlelte a bűncselekményt és intézkedett. A gyanúsított, miután meglátta a közeledő rendőrt, a fegyvert egy autó alá dobta, és kést rántott.

Az intézkedő rendőr a fiatalembert lefegyverezte és elfogta. Ruházatának átvizsgálása során az elkövetőnél két kést, és egy boxert találtak.

A bizottság a lefolytatott helyszíni szemle során megtalálta és lefoglalta az elkövető által használt, majd eldobott fegyvert, amely az elsődleges szakértői vélemény szerint lőfegyvernek minősül.

A rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsított a lőfegyverre érvényes hatósági engedéllyel nem rendelkezik.