Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Lövöldözőt fogtak Budapesten

MTI
2002.11.09. 19:19
Több emberen elkövetett emberölési kísérlet bűntette alapos gyanúja miatt őrizetbe vettek és eljárást indítottak egy 17 éves fiatalember ellen - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság szombaton.

A Vizsgálati Főosztály Élet-és Ifjúságvédelmi Osztály Ifjúságvédelmi Alosztályának adatai szerint a gyanúsított 2002. november 8-án 17 óra körül a Budapest XV. kerületi Páskomliget utcában szóváltásba keveredett egy több fős társasággal. Dulakodtak, majd a fiatalember a már menekülő társaság irányába több lövést adott le, amelyek nyomán senki sem sérült meg.

A BRFK XV. Kerületi Rendőrkapitánysága helyszín közelében tartózkodó járőre észlelte a bűncselekményt és intézkedett. A gyanúsított, miután meglátta a közeledő rendőrt, a fegyvert egy autó alá dobta, és kést rántott.

Az intézkedő rendőr a fiatalembert lefegyverezte és elfogta. Ruházatának átvizsgálása során az elkövetőnél két kést, és egy boxert találtak.

A bizottság a lefolytatott helyszíni szemle során megtalálta és lefoglalta az elkövető által használt, majd eldobott fegyvert, amely az elsődleges szakértői vélemény szerint lőfegyvernek minősül.

A rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsított a lőfegyverre érvényes hatósági engedéllyel nem rendelkezik.