Árpád
-2 °C
4 °C

Újabb földrengés az olaszországi Molisében

MTI
2002.11.12. 14:00
Újabb, a Richter-skála szerinti 4,2 fokos erősségű földrengés keltett ijedelmet kedden késő délelott a dél-olaszországi Molise tartomány székhelyének, Campobassónak a körzetében, ahol szeptember 31-én halálos áldozatokkal járó, valamivel nagyobb erejű földlökés történt. A keddi rengés epicentruma éppen Campobasso környékén volt, de a földmozgás érzékelhető volt néhány szomszédos tartományban is, így Pugliában, Abruzzóban és Campaniában. A déli órákig nem érkezett jelentés arról, hogy kár esett volna akár emberéletben, akár lakóházakban. A pánik azonban nagy volt abban a körzetben, hiszen az előző földrengés több mint tízezer embert tett hajléktalanná, akik pedig visszaköltöztek házaikba, a földlökés pillanatában fejvesztve menekültek az utcára.

Bár Campaniában gyengébben volt érzékelhető a keddi rengés, ott is több helyen nagy ijedelmet okozott. Különösen az iskolaépületekben, tekintettel arra, hogy november 31-én a Campobasso közelében lévő városkában, San Giuliano di Pugliában egy iskola födémszerkezetének a leszakadása huszonhat gyermek és egy tanár életét oltotta ki. Mivel ezután látott napvilágot a tájékoztatási eszközökben a jelentés az iskolák országos szintű, nem földrengésbiztos állapotáról, kisebb fajta pszichózis is kialakult az olasz csizmám.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?