Árpád
-2 °C
3 °C

Vádemelés a Makói Malom Kft. vezetői ellen

MTI
2002.11.15. 15:23
Csalás és más bűncselekmények miatt kezdődött büntetőper pénteken a Szegedi Városi Bíróságon a néhány éve megszűnt Makói Malom Kft. vezetői ellen. A vezetők a vádirat szerint csaknem 150 partnerüket több száz millió forinttal károsították meg. Az élelmiszeripari és kereskedelmi társaság 1996-ra fizetésképtelenné vált, de ez nem akadályozta a vádlottakat abban, hogy a felszámolási eljárás megindításáig, 1998-ig nagy mennyiségben vásároljanak gabonát magánszemélyektől, gazdasági társaságoktól. Az ügyészség azzal is vádolja a kft. vezetőit, hogy 1997-ben pénzintézetek megtévesztésével több száz millió forint hitelt vettek fel, valamint megszegtek egy közraktározási szerződést.
Mindezek alapján a vádhatóság Bálint Józsefet, Szabó Jánosnét és Szendrei Zoltánt 93 rendbeli csalással, 30 rendbeli nagyobb kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalással, 8 rendbeli jelentős kárt okozó csalással, 11 rendbeli különösen nagy kárt okozó csalással, továbbá 2 rendbeli különösen nagy értékre történő sikkasztással, 1 rendbeli tartozás fedezete elvonás bűntettével és szintén 1 rendbeli számviteli fegyelem megsértésével vádolja. A per negyedrendű vádlottja, Busa Mihály ellen különösen nagy értékre elkövetett sikkasztás miatt emelt vádat az ügyészség. A tárgyalás a tanúk meghallgatásával folytatódik.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?