Erzsébet
1 °C
4 °C

Spanyolországban fogták el az érdi gyilkost

MTI
2002.11.20. 11:43
A spanyol rendőrség hétfőn elfogta Simon Andrást, aki alaposan gyanúsítható azzal, hogy 2001 februárjában Érden megölte nagybátyját; a férfi ellen a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság (PMRFK) adott ki nemzetközi körözést. A PMRFK tájékoztatása szerint az áldozatot otthonában találták meg, az elkövető a holttestet feldarabolta, a testrészeket pedig vödrökbe és zsákokba tette, majd a ház fészerében elrejtette.

A pest megyei nyomozók megállapították, hogy a bűncselekményt feltehetően a sértett unokaöccse követte el, aki tette után külföldre menekült. A közlés szerint hétfőn a spanyol bűnügyi szervek elfogtak egy embert, akinek a személyazonossága tisztázatlan volt, de a rendelkezésre álló fényképek alapján feltételezték, hogy a férfi Simon Andrással azonos. A spanyol hatóságok a férfit kiadatási őrizetbe vették, a Pest Megyei főügyészség intézkedik a kiadatási eljárás megindításáról.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?