Lázár, Olimpia
-6 °C
-3 °C

Továbbra sincs telitalálat az ötös lottón

MTI
2002.11.30. 20:23
A Szerencsejáték Rt. tájékoztatása szerint a 48. héten megtartott ötös lottó és joker számsorsoláson a következo számokat húzták:

22, 26, 43, 74, 81

Joker-szám: 096504

Továbbra sincs telitalálatos szelvény az ötös lottón, így a jövő heti számsorsoláson a főnyeremény - minden idők legnagyobb magyarországi lottónyereménye - már 2,340 milliárd forint lesz. Somorai László, a Szerencsejáték Rt. kommunikációs igazgatója ugyanakkor vasárnap az MTI-nek elmondta: a 6-os lottón akadt olyan fogadó, aki eltalálta a nyertes számokat. Jutalma a második legnagyobb a 6-os lottó történetében: 513 millió 196 ezer forint. Ezen a héten kevesebben fogadtak, mint az előző héten, 14 millió 336 ezer 802 alapjátékot játszottak meg. Az ötös lottón immár 26 hete, június 8-a óta nincs telitalálatos szelvény. A kommunikációs igazgató közölte: a főnyeremény 52 hétig halmozódhat, azután a pénzt szét kell osztani a két-, három-, illetve négytalálatosok között.

Szombat estig több mint 14 millió ötöslottó alapjáték érkezett be a Szerencsejáték Rt.-hez, ami szinte megegyezik az elmúlt hetek mennyiségével - mondta Somorai László, a társaság szóvivője szombaton az MTI-nek.

Somorai László elmondta azt is, hogy a Szerencsejáték Rt. szponzori tanácsának döntése értelmében 50 millió forinttal támogatnák a Kossuth téren felállítandó jégpályát. Hozzátette: ezzel az összeggel a kialakítás és az üzemeltetés finanszírozásába szállnának be.

Mint mondta, a társaság évente összesen 300-400 millió forintot különít el támogatásokra, karitatív célokra. Tavaly egyebek mellett a tiszai árvízkárosultak megsegítésében is részt vett a Szerencsejáték Rt.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!