Gyöngyi
6 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Hétfőn várható ítélet a Fekete Angyal ügyében

MTI
2002.12.01. 08:59
A fekete angyal büntetőperében várhatóan hétfőn hirdeti ki elsőfokú ítéletét a Fővárosi Bíróság; perbeszédében az ügyész 10-15 év közötti fegyházbüntetést, a védő viszont felmentést kért. Faludi Tímea, a több emberen elkövetett emberöléssel vádolt egykori ápolónő a főügyészség szerint halált okozó injekciókat adott a kórházban kezelt idős, súlyos állapotú betegeknek. A törvény szerint a vádban foglalt bűncselekmény 10-től 15-évig, illetve életfogytig terjedő szabadságvesztéssel sújtható.

A vádirat még nyolc, 2000 májusa és 2001 februárja közötti kórházi halálesettel hozta összefüggésbe a fekete angyal cselekményét, az októberi tárgyaláson előadott vádbeszéd szerint ugyanakkor négy befejezett emberölés és három kísérlet bizonyítható, egy esetet viszont tanúvallomás alapján kirekesztettek a vád köréből. A vádbeszéd szerint a per példátlan az ápolónő tetteinek sorozatjellege, a különleges elkövetési mód és a bizonyítás nehézségei miatt.