Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Polgárőrök is helyszínelhetnek

MTI
2002.12.03. 06:06
Baleseti helyszínelő csoportokat alakítanak a rendőrséggel együttműködve a polgárőrök Csongrád megyében, hogy ezzel is segítsék a rendőri munkát. Sándor János András, a Csongrád Megyei Polgárőr Szervezetek Szövetségének szóvivője az MTI-nek elmondta, hogy a tervek szerint januárban kezdik meg munkájukat a csoportok. A polgárőr helyszínelők feladata lesz a közlekedési baleseteknél értesíteni a mentőket, a rendőrséget, továbbá az életmentés, a helyszín biztosítása, a forgalomirányítás megoldása és a nyomrögzítés elősegítése. Balesetmentes időszakban a veszélyes útszakaszokat, helyeket térképezik fel, majd ezekről informálják a rendőrséget.

A polgárőrök a rendőrség tanfolyamain sajátítják el a helyszíneléshez szükséges tudnivalókat, a csoportok működésével kapcsolatos tapasztalatokat pedig fél év múlva értékelik. Csongrád megyében 1657 polgárőr tevékenykedik. A leendő helyszínelők kiválasztása már megtörtént, az új szolgálatot szabadidejükben térítésmentesen látják el.