Nándor
9 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Bocsánatos bűn részegen biciklizni

MTI
2002.12.04. 05:55
A kerékpárosok által elkövetett vagy előidézett baleseteket és szabálysértéseket bemutató vándor fotókiállítást indított útjára Tiszafüred és környékének sörözőiben, italkiméréseiben a helyi rendőrkapitányság. Fekete Miklós alezredes, Tiszafüred rendőrkapitánya az MTI-nek elmondta: kezdeményezésükkel az utóbbi időben elszaporodott kerékpáros-balesetek és szabálysértések számának további növekedését szeretnék megállítani. Jelezte, hogy idén kerékpárosok miatt 12 baleset történt a rendőrkapitányság területén és 350 esetben kellett intézkedniük biciklisekkel szemben ittasság, illetve a kétkerekű jármű műszaki felszereltségének hiányossága miatt.

Tapasztalataik szerint még mindig bocsánatos bűn néhány pohár szeszes ital elfogyasztása után hazakerekezni a kocsmából. Hozzátette: az emberek változatlanul nem veszik komolyan a kerékpárok megfelelő kivilágítását, noha az elsősorban az ő testi épségüket szolgálja. A sörözők, italkimérések üzemeltetői partnerként segítették a vándorkiállítás megszervezését, és ennek köszönhetően a négy tablót az első közszemlére tétel után újabb négy helyen láthatják majd egy-egy héten át a sörözőkbe betérők.