Jockey életrajzi regénye

MTI
2002.12.09. 18:33
Larry Hagman, a Magyarországon is sikerrel játszott Dallas című amerikai televíziós sorozat főszereplőjének életrajzi regényét hétfőn mutatták be Budapesten; a Helló, drágám! című, 16 oldalnyi képanyaggal illusztrált könyvet maga a művész ajánlotta a közönség figyelmébe.

Mint a kötetet Magyarországon közreadó Kalandor Könyvkiadó felidézi, Larry Hagman a Dallas című sorozatban 1978-tól 1991-ig alakította Jockeyt, az intrikus és gyakran könyörtelen texasi olajbárót, aki néhány dollárért még a saját családját is képes volt eladni. A Helló, drágám! a Jockey álarca mögött lévő emberről szól, akinek élettörténete helyenként felkavaró, megindító, önvizsgáló, botrányokkal tarkított, néhol pikáns, vagy éppen az újrakezdésről szól. Larry Hagman a filmvásznon és a televízióban olyan sztárokkal dolgozott együtt, mint Peter Fonda, Patrick Duffy, Jack Nicholson, Priscilla Presley, Dennis Hopper, Sidney Lumet, Lee Marvin.

Az 1931. szeptember 21-én született művész ugyanolyan nyíltan - ahogyan beavatja az olvasót a kulisszatitkokba - ír magánéletéről is: mint a legtöbb hollywoodi színészt, Larry Hagmant is megkísértette az alkohol és a kábítószer. Könyvében őszintén beszél a "démonokkal" folytatott küzdelemről, és arról, hogyan mentette meg életét az utolsó pillanatban egy tizenhat órás műtét, az 1995-ben végrehajtott májátültetés.

A felgyógyulás történetéből kiderül: Larry Hagman sosem törődött bele sorsába, mert legyőzte két káros szenvedélyét, túlélt egy operációt és egy igen súlyos motorbalesetet.