Gál
8 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Harmincan haltak meg egy kínai bányatűzben

MTI
2002.12.10. 08:14
Kínában harmincan meghaltak bányatűz miatt egy feltehetően szabálytalanul üzemelő szénbányában. A szerencsétlenség az északkelet-kínai Csilin tartományban történt a múlt hét végén, a sajtó kedden szerzett róla tudomást egy ellenzéki hongkongi szakszervezeti kiadványból. A tárna nem rendelkezett vészkijárattal, így működése nem volt szabályos - jelentette az AFP hírügynökség.

Kínában tavaly hivatalos helyi adatok szerint is 4500 emberéletet követeltek a szénbányákban bekövetkezett balesetek. Ugyanabban a bányában a hónap eleje óta több százan sztrájkolnak is, mert már közel egy éve nem kaptak fizetést. A vállalat egy illetékese szerint a bánya igen nehéz anyagi helyzetben van, ez indokolja a bérek késlekedését. Egy nyugdíjas bányász ugyanakkor az említett hongkongi kiadványnak azt mondta, hogy a bánya igazgatója nemrég 96 ezer dolláros luxusautót vásárolt saját használatra.