Árpád
-2 °C
3 °C

Nyugdíjasok fagynak meg Csehországban

MTI
2002.12.10. 09:29
Csehországban két személy megfagyott, miután az utóbbi napokban országszerte megérkezett a kemény tél, s a hőmérséklet éjszakánként hirtelen mínusz 15-19 Celsius fokra hűlt le. A keddi prágai lapok szerint az idei tél első áldozata egy 67 éves nyugdíjas, akit hétfőn reggel a nyugat-csehországi Lesná faluban találtak meg összefagyva. A falubeliek szerint az idős férfi vasárnap este a kocsmában szórakozott, s az italtól kimerülve valószínűleg elaludt az út mellett. A másik áldozat egy szintén nyugdíjas idős asszony, aki az észak-morvaországi Ostravában fagyott meg. A beteges asszony egy padra ült le pihenni az esti órákban, s az orvosok szerint rosszul lett. A nagy hidegben később valószínűleg már nem volt ereje felkelni, s a ritkán látogatott parkban megfagyott.

Míg vasárnap óta országszerte kemény fagyok vannak, a hegyekben továbbra is alig van hó, s a sípályák konganak az ürességtől. A meteorológusok szerint erősebb, kiadósabb havazásra még legalább egy hétig nem lehet számítani. A szálloda- és panziótulajdonosok szerint amennyiben nem változik meg a hegyekben az időjárás, az idei karácsonyi csúcsforgalom elmarad, s veszteségekkel kell számolni.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?