Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Időben eloltották a kasmíri emberi jogi aktivistát

MTI
2002.12.10. 09:34
Felgyújtotta magát egy emberi jogi aktivista kedden egy utcai tüntetésen, amelynek résztvevői az indiai fennhatóság alatt lévő, muzulmán többségű Kasmírban tapasztalható állítólagos rendőrségi túlkapások ellen tiltakoztak. Az AP szerint a rendőröknek még azelőtt sikerült eloltaniuk a Kasmíri Emberi Jogi Front tagját elöntő lángokat, mielőtt a muzulmán férfi súlyos sérüléseket szenvedett volna.

Tüntetők százai vettek részt kedden Szrinagarban és Kasmír más városaiban az emberi jogok világnapja alkalmából tartott tiltakozó megmozdulásokon. Csaknem tucatnyi fegyveres csoport harcol a terület elszakadásáért a muzulmán többségű Dzsammu és Kasmírban. A lázadók és az indiai biztonsági erők összecsapásaiban a becslések szerint eddig több mint 30 ezer ember vesztette életét.