Árpád
-2 °C
4 °C

Tizenkét évet kapott sógornője meggyilkolásáért

2002.12.11. 17:34
Tizenkét év fegyházbüntetésre ítélték első fokon azt a férfit, aki 1990-ben megfojtotta sógornőjét Balatonszabadiban - jelenti a HavariaPress. A Somogy Megyei Bíróság ítélete szerint a hosszúpályi férfi a gyilkosság napján szexuális ajánlatot tett testvére feleségének, akit akkor bocsátottak el a munkahelyéről. A 16 éves nő, akinek eltitkolt viszonya volt sógorával, visszautasította az ajánlatot. A férfi ezen felbőszülve megfojtotta szeretőjét, a holttestet pedig egy használaton kívüli kútba rejtette. A családi tragédia akkor derült ki, amikor a férfit a debreceni rendőrök augusztusban betöréses lopások miatt előállították. A hosszúpályi férfi ekkor bevallotta a gyilkosságot.

A videoszalagra vett vallomást később visszavonta, azt állítva, hogy autójával az időközben elhunyt nagybátyja gázolta halálra a lányt, és bűne annyi, hogy a holttestet segített elrejteni. A szerdán kihirdetett ítélet nem jogerős, az ügyész súlyosbításért, a vádlott és védője pedig enyhítésért fellebbezett.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?