Vendel
7 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Amerikai történészt ítéltek el pedofília miatt Romániában

MTI
2002.12.12. 11:06
Hét évi börtönbüntetésre ítéltek pedofília vádjával egy Romániában élő amerikai történészt. Kurt Treptow-t és román élettársát kiskorúval folytatott nemi aktus és kiskorúak megrontása miatt a lehetséges legsúlyosabb büntetésre ítélték. Emellett arra kötelezték, hogy két kiskorú áldozatának összesen 35 ezer dollár kártérítést fizessen.

A bírósági tárgyalás során Treptow elismerte bűnösségét. Védője azt kérte, enyhítő körülményként vegyék figyelembe, hogy az amerikai történész, aki a kilencvenes évek közepén áttelepült Romániába és felvette a román állampolgárságot is, rendkívül nagy szolgálatokat tett Romániának tudományos munkásságával: több könyvet, tanulmányt írt arról, hogy az Erdélyről folytatott történelmi vitában a román hivatalos álláspont felel meg a valóságnak.