Nándor
9 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Szenes Andrea a bíróság közbenjárását kérte

MTI
2002.12.18. 11:18
A Fővárosi Bíróság (FB) hívja fel a Magyar Televízió Rt. figyelmét arra, hogy a korábban menesztett alelnök munkajogi perének lezárulásáig egykori munkakörére vonatkozó szervezeti átalakítást ne hajtson végre - kérte szerdán kelt beadványában az FB-t Szenes Andrea. Az MTI-hez is eljuttatott beadványában arra is emlékeztetett, hogy a másodfokú bíróság november 19-i tárgyalásán halasztó döntést hozott.

Szenes Andrea, a Magyar Televízió egykori, műsorokért felelős alelnöke ez év június 11-én első fokon pert nyert a közmédium ellen. Az elsőfokú tárgyaláson Szenes Andrea kérte a köztévé archívumának vezetőjét: tegye lehetővé, hogy az általa vezetett gyűjteményben kutatás folyjon a Millenáris Kht. számára, amelynek eredményeként a Millenáris Parkban bemutatott, az MTV által későbbi időpontban műsorra tűzött programok készülnének. Szenes Andrea felperesi érvelése szerint nem lépte túl az ügyben hatáskörét, hiszen nem kötött szerződést, mivel az a televízió elnökének a joga lett volna.