Ödön
1 °C
11 °C

Embercsempészeket fogtak el Romániában

MTI
2002.12.18. 21:55
Őrizetbe vett szerdán Temesváron a román rendőrség három férfit azzal a gyanúval, hogy egy embercsempész-hálózat tagjaiként több száz illegális bevándorlót juttattak el Nyugat-Európába. Az egyik elfogott személy iraki, a másik jugoszláv, a harmadik pedig moldovai. A feltételezések szerint bukaresti szálláshelyeken toboroztak olyan Nyugatra vágyókat, akik készek voltak fizetni nekik, hogy eljuttassák őket a magyar, illetve a jugoszláv határra - közölte a román rendőrség szervezett bűnözéssel foglalkozó temesvári részlegének vezetője.

Az illegális bevándorlók, akik fejenként 1500 dollár körüli összeget fizettek a "szervezéssel" foglalkozó három személynek, a továbbiakban más embercsempészek kezei közé kerültek, akik aztán megszervezték útjukat Nyugat-Európába. A román rendőrség illetékese szerint a három őrizetbe vett férfi havonta tizenöt-húsz - többségében ázsiai - illegális bevándorlót juttatott el Nyugat-Európába.

A három embercsempész kézre kerítésében az amerikai titkosszolgálat is segítséget nyújtott a román bunüldözo szerveknek.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?