Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Továbbra is lángokban áll a belgrádi szálloda

MTI
2002.12.19. 19:16
Kilencórás küzdelem után sem sikerült eloltani a tüzet a belgrádi Metropol szállodában, amelynek a felső emeletei délelőtt tíz óra körül kaptak lángra. A tűzoltók útját állták a lángoknak, de az épület felső két szintje és a tetőtérben található helyiségek továbbra is égnek. Várhatóan egész éjszaka folytatódik a mentés. A lángokkal szembeni sikertelen harcnak elsősorban az az oka, hogy a tűzoltók nehezen tudnak hozzáférni az épület legtetején lévő tűzgócokhoz: csak a tetőszerkezeten át tudták csak megközelíteni a lángban álló épületrészeket. Gondot jelent az is, hogy a tűzoltók felszerelése elavult, nincs elegendő tűzoltóautó sem.

Az egyik tűzoltó égési sérüléseket szenvedett. Félő, hogy az épület egyes részei leomlanak, ezért a tűzoltók élete fokozott veszélynek van kitéve. Belgrád fővárosában, a Forradalom sugárúton található első osztályú szálloda vendégeit és személyzetét idejekorán kimentették az épületből, az első tűzoltókocsik a riasztás után négy perccel érkeztek a helyszínre. Egyelőre nem tudni a tűz okát, arra gyanakszanak, hogy elektromos zárlat keletkezhetett.