Ödön
1 °C
11 °C

Megállapodás az éhségsztrájkoló orosz légiirányítókkal

MTI
2002.12.25. 11:08
Az éhségsztrájkoló orosz légiirányítók győzelmével végződött szerdán már harmadik napja tartó tiltakozó akciójuk: a moszkvai kormányzat lényegében elfogadta a szakszervezetek főbb követeléseit.

A közlekedési tárca korábban csak 16 százalékos béremelést ajánlott, de végül belement a légiirányítók által követelt 30 százalékos emelésbe. A szakszervezet eredetileg száz százalékos bérkorrekciót akart kicsikarni a havi alig kilencvenezer forintnak megfelelő átlagbérért dolgozó irányítóknak.

Oroszország több, főképp keleti körzetében hétfőn kezdtek éhségsztrájkot a légiirányítók, de a légi forgalomban ennek ellenére nem volt komolyabb fennakadás: csak egy hosszabb tiltakozó akció lett volna hatással a Nyugat-Európa és Ázsia közötti légi forgalomra is.

Az orosz légirányítóknak törvényileg tilos a munkabeszüntetés, ezért az éhezést választva orvosilag igazolt gyengeség miatt maradhatnak távol munkahelyüktől.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?