Judit
2 °C
7 °C

Svájcból szökött libanoni foglyot fogtak el

MTI
2002.12.25. 17:01
Marokkóban fogtak el hétfon egy életfogytiglanra ítélt libanoni terroristát, aki három hónapja szökött meg Svájcból, jelentette be szerdán az alpesi ország igazságügyi minisztériumának szóvivője.

A 36 éves Mohammed Huszein Haririt 1989-ben életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélték, mert két évvel korábban egy gépeltérítési akcióban lelőtt egy 28 éves francia férfit.

Hariri 1987 nyarán hatalmába kerítette az Air Afrique egyik DC-10 utasszállító repülőgépét, amely Brazzaville-bol Rómán keresztül Párizsba tartott. A Hezbollah-aktivistának nem engedélyezték, hogy 148 túszával Libanonba repüljön, helyette üzemanyag-felvétel céljából Genfbe irányították, ahol svájci kommandósok fogták el.

Harriri az idén szeptemberben svájci börtönéből hétvégi eltávozást kapott, de nem tért vissza a fegyintézetbe. A svájci és a marokkói rendorség együttműködésének eredményeként hétfőn fogták el az észak-afrikai országban.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?