Meggyilkolták az örmény közszolgálati tévé elnökét

MTV
2002.12.28. 21:03
Örményország fővárosában, Jerevánban ismeretlen tettes szombat este lelőtte a közszolgálati televízió és rádió igazgatótanácsának elnökét. A 36 éves Tigran Nagdalján a kórházba szállítás után meghalt. A rendőrség egyelőre tanácstalan, a gyilkosság lehetséges indítékairól még elképzelése sincsen. A közismert televíziós újságírót akkor lőtték le, amikor a szülei házából kilépett az utcára.

Nagdaljánt 2001 januárjában nevezték ki a közszolgálati televízió és rádió igazgatótanácsának tagjává, majd választották meg a testület elnökévé, és az államfő, Robert Kocsarján hívének számított. Az 1998 márciusában megválasztott Kocsarján a 2003. február 19-i választáson harcba száll újraválasztásáért.

Három hónap leforgása alatt már másodszor ért támadás újságírót Örményországban. Októberben gránátot hajítottak Mark Grigorjánra, az örményországi, azerbajdszáni és grúziai újságírókat képző foiskola rektorhelyettesére. Grigorján tüdő- és fejsérülésekkel ugyan, de túlélte a gyilkossági kísérletet - jelentette az AP.