Gusztáv
-8 °C
-1 °C

Magyar prostituált futtatóját ítélték el Belgiumban

MTI
2003.01.18. 20:44
A brüsszeli fellebbviteli bíróság, az elsőfokú ítéletet megerősítve, öt év fegyházbüntetésre ítélte R. Gábor magyar állampolgárt, mert feleségét, S. Erikát üzletszerű kéjelgésre kényszerítette, és annak jövedelméből élt.

Az üzletszerű kéjelgést a belga törvények nem tiltják, viszont büntetik azt, aki más prostitúciójának a jövedelméből, a prostituált kizsákmányolásából él.

A magyar házaspár a La Derniere Heure értesülése szerint két éve bukkant fel először Brüsszelben, ahol az északi pályaudvar környékét figyelő rendőröknek figyeltek fel rájuk.

Amikor őrizetbe vették és kihallgatták a magyar házaspárt, egymásnak ellentmondó vallomást tettek. R. Gábor szerint a felesége hat évi házaséletük során először Svájcban kóstolt bele - önszántából - a prostitúcióba. Vallomása szerint a feleség saját "vállalkozásként" bocsátja áruba a testét, ő maga pedig csak elősegíti a tevékenységét.

S. Erika ellenben úgy vallott, hogy férje kényszerítette a prostitúcióra, és egész jövedelmét elveszi tőle.

R. Gábor ügyvédje védence felmentését kérte, arra hivatkozva, hogy a nyomozók ügyészi engedély nélkül követték mozgását és fotózták. A fellebbviteli bíróság ennek ellenére megerősítette az elsőfokú ítéletet így a férfinak be kell vonulnia a brüsszeli fegyházba.