Vince, Artúr
5 °C
11 °C

Zsarolókat vettek őrizetbe Székesfehérváron

MTI
2003.01.22. 21:22
Úgynevezett hallgatási pénzt próbált kizsarolni három férfi egy székesfehérvári vállalkozótól, akiket kedden a rendőrség őrizetbe vett. Az elkövetők még tavaly tavasszal ajánlották fel a vállalkozónak, hogy beszedik mintegy kétmillió forintos kintlévőségét egy korábbi üzlettársától. "Munkadíjként" az összeg több mint felére tartottak igényt, valamint a vállalkozótól még 70 ezer forintot is kaptak a felmerülő egyéb költségekre.

A behajtók az elmúlt héten ismét jelentkeztek a vállalkozónál, s megfenyegették, ha nem kapnak tőle egy mobiltelefont, illetve készpénzt, tájékoztatják korábbi közös ügyletükről a rendőrséget. A vállalkozó átadott ugyan nekik egy mobilkészüléket, azonban feljelentést tett a rendőrségen. A zsarolók kedden jelentkeztek ismét, telefonon negyedmillió forintot követeltek a hallgatásukért, s a pénz átadásának helyszínéül a vállalkozó üzletét jelölték meg. A pénzátadásán azonban ott voltak a rendőrök is, s elfogták a papírdobozba csomagolt bankók átvevőjét.

A férfi elmondta, hogy az ő feladata csak az átvétel volt, s megbízóit is csak a becenevükön ismeri, a pénzt pedig egy lépcsőházban kellett volna átadnia nekik. A férfit követték a rendőrök, így a pénz átadásakor elfogták és előállították a zsarolókat. Kihallgatásuk során egyikük panasszal élt a gyanúsítás ellen, egy pedig megtagadta a vallomástételt. Harmadik társuk azonban beismerő vallomást tett.