Kábítószer és fegyverek a garázsban

MTI
2003.01.27. 15:08
Kétszáz adag kábítószert, valamint fegyvereket és lőszereket foglaltak le a rendőrök egy salgótarjáni garázsban szombaton este; a garázs bérlőjét, egy 28 éves munkanélküli férfit, őrizetbe vették.

Kaszás Ottó őrnagy, a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője szerint a gépkocsi- és garázsfeltörések megelőzése miatt folytatott portyaszolgálaton figyeltek fel egy fehér színű, Audi 80-as gépkocsira a főkapitányság bűnügyi igazgatóságának nyomozói a Beszterce-lakótelepen. Egy garázsban néhány percet eltöltő, majd a helyszínről nagy sebességgel elhajtó autóst a közeli parkolóban igazoltatták, ahol a férfi kiszállás közben egy alufóliás tasakot dobott a lába mellé. A marihuana-gyanús anyag birtokában kutatták át a garázst, ahol 176 darab ecstasy-, egy tucatnyi speedtablettát, továbbá tasakolt marihuanát, valamint egy patikamérleget találtak.

Előkerült a drogok mellett két pisztoly, egy kispuskalőszer kilövésére alkalmassá tett légpuska és egy golyóálló mellény. Mindezek mellett lőszereket is lefoglaltak a rendőrök. A férfit, aki más bűncselekmény miatt jelenleg felfüggesztett szabadságvesztés alatt áll, őrizetbe vették. Ellene kábítószerrel, valamint lőfegyverrel és lőszerrel való visszaélés bűntette miatt folytatják az eljárást, és javasolták előzetes letartóztatását is.