Bernát, Felícia
EUR 384,45 Ft
USD 363,34 Ft
7 °C
31 °C

Huszonnégy órás havazás és viharos szél várható

2003.02.04. 10:25
Budapest határában hajnal 3 óra óta 15-20 centiméteres a hóréteg vastagsága - nyilatkozta az Indexnek Németh Lajos meteorológus. Holnap délig nem változik jelentősen a helyzet, így néhol akár félméteres lehet a hóréteg vastagsága. Ennek oka az ország középső része fölött keringő önálló ciklon, amelynek középpontja a főváros fölött van. A ciklon lassan kelet felé mozog. A délről érkező meleg levegő miatt a déli országrészben ónos eső esik. A legalább 85 százalékos pontosságú előrejelzés szerint délutántól, estétől viharossá a szél, ezért elsősorban az ország északkeleti részén hófúvás várható.

Kedd délelőtt a nyugati országrészben még csak szállingózik a hó, északkeleten viszont erősen havazik. A Mátrában reggel óta húsz centiméteres hó esett.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!