Botond, Mózes
EUR 386,92 Ft
USD 371,79 Ft
14 °C
29 °C

Őrizetben a Zsolnay-kút tolvaja

2003.02.05. 14:20
Elfogta és őrizetbe vette a pécsi rendőrség azt az embert, akit a tavaly novemberben eltűnt Zsolnay-díszkút ellopásával gyanúsítanak - értesült a HavariaPress. A rendőrség állampolgári bejelentés nyomán fogott el Pécs-Kertváros egyik panellakásában egy 39 éves férfit és egy 36 éves nőt. A gyanú szerint ők lopták el azt a több mint hetven éves - 2,2 millió forintos értékű - műtárgyat, amit kedden, három darabban és némileg sérült állapotban találtak meg Pécsett.

A páros férfitagját a rendőrök őrizetbe vették és kezdeményezték előzetes letartóztatását. A múlt év végén sorozatban egymás után több Zsolnay köztéri műtárgyat is elloptak Pécsről. A most megkerült díszkút a Neurológiai Klinika udvaráról tűnt el. Egyelőre nem tudni, hogy a többi, különböző helyekről eltűnt Zsolnay-tárgyhoz köze lehet-e a most elfogott párosnak.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!