Erik, Alexandra
EUR 385,29 Ft
USD 365,64 Ft
11 °C
23 °C

Több százezer hamis eurót találtak Ausztriában és Bulgáriában

MTI
2003.02.05. 17:37
Mintegy százezer euró névértékű hamis pénzt találtak az osztrák vámőrség és a bűnügyi rendőrség munkatársai egy Szerbia-Montenegróból érkezett buszon, Salzburgban és Bulgáriában pedig nemzetközi pénzhamisító bandát lepleztek le, és mintegy 3 millió euró névértékű hamis pénzt foglaltak le - közölték az illetékes hatóságok szerdán Bécsben.

A szerbia-montenegrói menetrendszerű busz Hegyeshalomnál lépte át a határt január 19-én, és a nyomozók úgynevezett utóellenőrzés céljából állították meg a járművet az A4-es autópályán. Egy szerbia-montenegrói állampolgár csomagjában 704 darab száz eurós és 599 darab 50 eurós hamis bankjegyet találtak 13 darab, egyenként 100 bankjegyet tartalmazó csomagban. Az összesen 100.350 euró névértékű hamisítványok jó minőségűek, az ügy kapcsán három férfit őrizetbe vettek - szól a közlemény.

Egy másik közleményben a rendőrség arról számolt be, hogy Salzburgban és Bulgáriában nemzetközi pénzhamisító bandát lepleztek le: Ausztriában és Bulgáriában öt-öt főt őrizetbe vettek. A balkáni országban mintegy 3 millió euró névértékű hamis pénzt foglaltak le, miután még tavaly nyáron jelzést kaptak, hogy egy bolgár-török csoport nagy mennyiségű hamis euró-bankjegyet kínál eladásra.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!