Botond, Mózes
EUR 386,13 Ft
USD 370,42 Ft
12 °C
29 °C

Magyar sírokat gyaláztak egy újvidéki temetőben

MTI
2003.02.05. 18:25
Ismeretlen tettesek három sírt gyaláztak meg az újvidéki Futaki úti temetőben. A Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) élesen tiltakozott a városi hatóságoknál a történtek miatt, és követelte a síremlékek helyreállítását. Galambos László, a párt elnökségi tagja és újvidéki szervezetének az alelnöke arról tájékoztatta az MTI-t, hogy ismeretlen tettesek néhány napja két sírt rongáltak meg a temető katolikus részében, és egyet kidöntöttek a református hívőknek elkülönített parcellában.

Galambos erkölcstelen és embertelen tettnek minősítette a sírgyalázást. Még mindig vannak olyanok - mondta -, akik ilyen primitív és embertelen cselekedetekkel a viszály magvát akarják elhinteni a városban évszázadok óta együtt élő népek között. A politikus emlékeztetett arra, hogy néhány hete Újvidéken magyarellenes röpcédulák jelentek meg, s a mostani sírrongálást is illeszkedik a magyar kisebbség elleni kirohanások sorozatába.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!