Csökkent a bűncselekmények száma Pest megyében

MTI
2003.02.07. 15:02
Országos átlagban tavaly 9,6 százalékkal, Pest megyében viszont 22,1 százalékkal csökkent az ismertté vált bűncselekmények száma; összesen 41108 ilyen eset fordult elő. Ignácz István rendőr dandártábornok, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője pénteken a 2002. évet értékelő beszámolóján azt is jelezte: a jó eredményt annak ellenére sikerült elérni, hogy az országos átlagnál lényegesen kevesebb rendőr dolgozik a megyében.

A megyei főkapitány a bűnüldözési munka további hatékonyságának növeléséhez szükségesnek tartotta mintegy ezer rendőrrel bővíteni a mostani 2300-as állományi létszámot. - Az adatok elemzéséből kitűnik, hogy a bűncselekmények 71 százaléka a fővárosi agglomerációhoz tartozó területekhez köthető, a megye 186 településéből 78 tartozik e körbe - közölte Ignácz István.

Ismertetése szerint az adatok azt igazolják, hogy Budapesttől távolodva fokozatosan csökken a bűnelkövetések száma. A főkapitány elmondta: a 13 megyei kapitányság közül a legtöbb bűncselekményt Budaörs körzetében követték el, szám szerint 5684-et, a legkevesebbet. 625-öt Nagykőrös környékén.