Erik, Alexandra
EUR 383,22 Ft
USD 364,98 Ft
9 °C
23 °C

Megverte és vízbe fojtotta az idős nőt

2003.02.17. 09:36
Tizenhét év letöltendő fegyházbüntetésre ítélt a Somogy Megyei Bíróság egy asszonyt nyereségvágyból elkövetett emberölés, illetve rablási kísérlet miatt. A kaposszerdahelyi asszony 2001 szeptemberében gyilkolta meg pénzéért egyik, 76 éves szomszédját. A bíróság megállapította, hogy az emberölésben egy eddig ismeretlen férfi is részt vett.

Az idős asszony holttestére a fürdőkádjában találtak rá. A rendőrök megállapítása szerint az idős nő a fejét ért ütésektől a kádba szédült és ott a vízbe fulladt. A gyanú már akkor a szomszédra terelődött, aki azonban több hónapig nem került elő. Mint kiderült, a támadó a gyilkosságot követően elváltoztatta külsejét, és hamis papírokkal Székesfehérváron bujkált. Elfogása után elismerte szörnyű tettét, ám azt állította, hogy egy alkalmi férfiismerősével együtt támadta meg az idős asszonyt.

A férfit, aki a vádlott állítása szerint társa volt az esetnél, pótnyomozás útján sem sikerült előkeríteni. A nő vallomását azonban alátámasztotta az orvosszakértői vélemény is, amely megállapította, hogy két eltérő erejű támadó okozta az asszony sérüléseit. A bíróság társtettesként ítélte el az asszonyt, mivel az ütlegelés után hagyta megfulladni az idős nőt, közben pedig értékek után kutatott a lakásban. Az ítélet nem jogerős, mivel a vádlott védője fellebbezett az ügyben.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!