Bernát, Felícia
EUR 384,33 Ft
USD 363,26 Ft
7 °C
31 °C

Egy tucat áldozata is lehet a dél-koreai metrótűznek

MTI
2003.02.18. 06:03
Legalább három utas meghalt, mintegy 120 pedig sérüléseket szenvedett egy metrótűzben a dél-koreai Teguban kedden. A dél-koreai hatóságok szerint akár tucatnyi halálos áldozata is lehet a tűznek, amelyet alighanem szándékos gyújtogatás okozott a Szöultól 320 kilométernyire délkeletre lévő város földalattijában. Sokan bennrekedtek a metróban - jelentette a Reuters.

Egy szemtanú szerint egy középkorú férfi meggyújtott egy gyúlékony folyadékkal töltött tejes dobozt, és bedobta az egyik metrókocsiba. A dél-koreai tévé mutatta a földalattiból egy belvárosi kijáratnál előtörő fekete füstgomolyagot. A metró telítődött mérgező gázzal, ami gátolta a mentést. Az oltásban 66 tűzoltókocsi vett részt.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!