Erik, Alexandra
EUR 383,27 Ft
USD 365,48 Ft
9 °C
23 °C

Közlekedési káosz Nagylaknál

MTI
2003.02.18. 11:23
A február eleje óta Nagylaknál bevezetett új határátkelési ügyintézés nem hogy enyhítette, de még fokozta is a gondokat. Emiatt a nagylaki határátkelő romániai felét hétfőre virradó éjszaka mintegy 200 kamionsofőr zárta el járművével tiltakozásul a hosszas várakozás ellen - közölte a keddi román sajtó. Robert Iudt, az aradi határrendorség szóvivője a sajtónak nyilatkozva elmondta, hogy a tiltakozás csak rövid ideig tartott, hétfő reggelre helyreállt a normális közlekedés.

A kamionosok szerint az okoz gondot, hogy a február elején bevezetett úgy nevezett egyablakos ügyintézés a forgalom gyorsítása helyett éppen ellenkező eredménnyel járt: 12-14 órát kell várakozni a határ átlépésekor. Az egyablakos ügyintézést február elsejétől vezették be a román hatóságok a nagylaki, a borsi és a gyulavarsándi határátkelőnél, miután a módszert a román-bolgár határon, a giurgiui átkelőnél kipróbálták.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!