Botond, Mózes
EUR 386,98 Ft
USD 372,07 Ft
14 °C
29 °C

Lassan olvad a hó a Tisza vízgyűjtőjén

MTI
2003.02.18. 15:37
Az éjszakai hidegnek köszönhetően kedvezően, lassan olvad a hó a Felső-Tisza vízgyűjtő területén, a folyó jege viszont vastagszik, jégmentes szakasz már nincs a Tisza Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei részén.

Fazekas László, a Felső-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság vezetője kedden az MTI-nek elmondta, hogy a Tisza Bodrog-torkolat feletti vízgyűjtőjén a hóréteg víztartalma a számítások szerint 2 milliárd köbméter. Ez egymilliárd köbméterrel kevesebb az utóbbi évek legnagyobb hómennyiségénél, amelyet 1999 februárjában mértek.

A folyó Tiszabecs feletti vízgyűjtő területén a legutóbbi öt nap alatt a nappali olvadás hatására 59 millió köbméterrel csökkent a hó vízkészlete.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!