Erik, Alexandra
EUR 385,42 Ft
USD 365,79 Ft
11 °C
23 °C

Politikai kérdés lett a megerőszakolt nicaraguai kislány ügye

MTI
2003.02.19. 21:40
Nicaraguában politikai kérdéssé vált egy erőszakkal teherbe ejtett 9 éves kislány ügye, mivel orvosi szakvélemények szerint mind a nem kívánt terhesség folytatása, mind pedig a megszakítása életveszélyes lehet a várandósság 15. hetében lévő gyermekre nézve. A nagy kockázat miatt a szülőknek kell eldönteniük, kívánják-e a művi vetélést.

A nicaraguai törvények megengedik a nemi erőszak utáni terhességmegszakítást. Konzervatív csoportok és Miguel Obando y Bravo, Managua érseke ugyanakkor szeretnék megakadályozni az abortuszt. A kislányt a szomszédos Costa Ricában erőszakolták meg, ahol huszonéves szülei mezőgazdasági munkásként dolgoztak. A tettest időközben őrizetbe vették. Emberi jogi csoportok és feministák azt követelték szerdán a dpa szerint, hogy a kislányt repülőgépen vigyék Kubába vagy az Egyesült Államokba, ahol jobb orvosi ellátásban részesülhet.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!