Előzetesben a korrupcióval vádolt rendőr

2003.02.20. 19:40
Előzetes letartóztatásba helyezett a bíróság egy korrupt Fejér megyei rendőrt - tudta meg a HavariaPress. A rendőr alezredes a vád szerint pénzt és más juttatásokat fogadott el egy helybéli férfitól azért, hogy cserébe folyamatosan beszámoljon az illetőnek az ügyében folyó nyomozás állásáról. A vizsgálat szerint a rendőr egy másik ügyben is elmarasztalható, amelyben lehetővé tette, hogy a büntetések nyilvántartásába egy arra illetéktelen ember jogtalanul tekinthessen bele.

A bíróság úgy ítélte meg, hogy a rendőr alezredes tette kiemelkedően nagy tárgyi súlyú, ezért tartani lehet a szökésétől és elrejtőzésétől, valamint fennáll az eljárás megakadályázásának veszélye is. A vesztegető gyanúsított esetében ugyanakkor a bírák nem látták szükségét az előzetes letartóztatásnak. A Fejér megyei rendőrt hivatalos személy fontos ügyben kötelességszegéssel elkövetett vesztegetés és más bűncselekmények gyanúja miatt helyezték előzetes letartóztatásba. Az ítélet nem jogerős.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!