Bernát, Felícia
EUR 384,28 Ft
USD 363,22 Ft
7 °C
31 °C

Kivégezték a zombori börtön két őrkutyáját

MTI
2003.02.22. 16:37
Egy zombori börtön vezetői halálra ítéltek két sárhegyi őrkutyát, mert őket tették felelőssé öt elítélt szökéséért. A két kutyának az volt a bűne, hogy nem ugatott és nem hívták fel az őrök figyelmét a szökésre. A rabok közül hármat elfogtak, ketten viszont továbbra is szökésben vannak.

A két "figyelmetlen" ebnek viszont lakolnia kellett: mindkettőt lelőtték. Az ítélet és végrehajtása a helyi állatvédők heves tiltakozását váltotta ki. Az Arka nevű állatvédő szervezet szóvivője a Beta szerb hírügynökségnek úgy nyilatkozott, hogy a kutyák semmiképp sem érdemeltek halálbüntetést, legfeljebb "fenyítést" kellett volna nekik adni, esetleg "kényszernyugdíjazni" őket, mint azt az őrök esetében tették. Mellesleg egyikük sem volt már fiatal, 15 évesen ölték meg őket. Az állatvédők külön tiltakoztak a kutyák lelövése ellen, szerintük egy injekciós kivégzés humánusabb lett volna.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!