Erik, Alexandra
EUR 383,26 Ft
USD 365,52 Ft
9 °C
23 °C

Halálra ítélhetik a vietnami maffiavezért

MTI
2003.02.25. 07:57
Kedden megkezdődött a vietnami nagyváros hírhedt alvilági vezérének pere. Truong Van Cam az eddigi legnagyobb szabású korrupciós per fővádlottja. Az ügyészség által összegyűjtött vádpontok sora gyilkosságtól kenőpénz fizetésen át tiltott szerencsejátékig és bűnözők rejtegetéséig terjed. Ha bűnösnek találják, Camra akár halálbüntetést is kiszabhat a bíróság. A délkelet-ázsiai ország közvéleménye Cam letartóztatása, 2001 decembere óta feszült figyelemmel kíséri az ügyet, amit a per méretei is indokolnak: összesen 154 személy ül majd a vádlottak padján, köztük három magas rangú tisztviselő.

Cam mellett tucatnyi vádlottra várhat halálbüntetés, illetve életfogytig tartó szabadságvesztés gyilkosságért, valamint vesztegetésért. A vietnami televízió - ritka kivételként - egyenes adásban közvetíti a tárgyalás első napjait.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!