Botond, Mózes
EUR 389,96 Ft
USD 373,78 Ft
12 °C
29 °C

Horvát fegyvercsempész Röszkén

MTI
2003.02.25. 12:58
Tíz pisztolyt és lőszereket találtak a röszkei vámosok egy horvát férfi személygépkocsijában kedden; a fegyverek közül öt élesre volt töltve. Bácsi Attila hadnagy, a Vám- és Pénzügyőrség Dél-alföldi Regionális Parancsnokságának sajtóügyeletese arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a férfi Röszkénél a zöld folyosón lépett be, jelezve, hogy nincs bejelenteni való vámáruja. Elmondása szerint Hollandiába tartott.

A sajtóügyeletes hozzátette: viselkedése azonban felkeltette a pénzügyőr figyelmét, a tételes vizsgálat során az autó csomagtartójában kialakított rejtekhelyen találtak rá a 10 darab maroklőfegyverre és a 25 darab 9 milliméteres, jugoszláv gyártmányú éles lőszerre. A Zastava típusú, újnak látszó fegyverek közül 4 darab forgótáras, a többi pedig acéltokos, öntöltő rendszerű, félautomata maroktáras pisztoly volt. Bácsi Attila közlése szerint öt fegyvert éles lőszerrel megtöltve, tűzkész állapotban rejtettek el az autóban. A vámhivatal a lőfegyvereket és a lőszereket lefoglalta, a horvát férfit pedig feljelentette a rendőrségen fegyvercsempészet alapos gyanúja miatt.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!