Botond, Mózes
EUR 385,84 Ft
USD 370,04 Ft
12 °C
29 °C

Agyonvertek egy nukleáris biztonsági szakértőt Moszkvában

2003.02.28. 11:38
Moszkvában megölték a nukleáris biztonsággal foglalkozó nemzetközi központ főigazgatóját, Szergej Bugajenkót. A rendőrség elképzelhetőnek tartja a rablógyilkosságot, de azt is, hogy a bűncselekmény Bugajenko szakmai tevékenységével kapcsolatos. A 68 éves Bugajenko holttestét csütörtök éjjel találták meg saját házának lépcsőházában. A tetthelyen leltek két vasrudat is, az elkövetők feltehetően ezekkel verték agyon az áldozatot.

A rendőrség azt tartja a legvalószínűbbnek, hogy Bugajenko megzavarta a lakása feltörésével próbálkozó bűnözőket, akik aztán végeztek vele. Nem kizárt azonban az áldozat tevékenységével összefüggő bérgyilkosság lehetősége sem. A nukleáris biztonsággal foglalkozó nemzetközi központot 1996-ban hozták létre Al Gore akkori amerikai alelnök és Viktor Csernomirgyin akkori orosz miniszterelnök megállapodása alapján. Az orosz atomenergia-ügyi minisztérium keretében működő intézet atomerőművek nukleáris biztonságával kapcsolatos nemzetközi projekteket valósít meg, illetve kapcsolatot tart a külföldi partnerekkel, és igyekszik ezeket bekapcsolni a munkába. Ugyanilyen központ működik Washingtonban is - emlékeztetett az ITAR-TASZSZ orosz hírügynökség.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!