Megbénult a bukaresti légi közlekedés

MTI
2003.03.02. 17:27
Ion Iliescu román államfő Görögországban, több száz utas, köztük a török ifjúsági labdarúgó válogatott pedig Temesváron rekedt a hét végén a román fővárost teljesen elborító sűrű köd miatt, amely gyakorlatilag vasárnap délig megbénította a légi közlekedést Romániában. Bukarest és környéke szombat estétől burkolózott átláthatatlan ködbe. A rendkívül rossz látási viszonyok miatt leállt a forgalom a román főváros nemzetközi repülőterén.

Ion Iliescu román államfő az eredeti tervek szerint szombaton este érkezett volna vissza Bukarestbe görögországi hivatalos látogatásáról. A köd azonban közbeszólt: a román államfő és kísérete a görögországi Rodoszon maradt, ahonnét vasárnap a kora délutáni órákban tért vissza Bukarestbe az elnöki különgép.

A bukaresti köd miatt a temesvári repülőtéren vasárnap délelőtt már közel hatszáz megállásra kényszerült utas, köztük a török ifjúsági labdarúgó válogatott játékosai várták, hogy folytathassák útjukat Bukarestbe. A légi közlekedés vasárnap délutánra állt helyre Romániában.