Amerikai győzelem a kő, papír, olló világbajnokságon

MTI
2003.03.19. 12:07
Hazai győzelem született az idei kő, papír, olló felnőtt világbajnokságon: az amerikai Ana Martinez nyerte meg a kaliforniai Healdsburgben rendezett, ezer dolláros összdíjazású viadalt. A nemzetközileg - és gyerekek által is kedvelt - játék mesterei immár másodszor mérhették össze tudásukat világbajnokságon, tavaly Kanada adott otthont a versenynek. "A kő, papír, olló igazi szellemi sport" - idézte az AP Doug Walkert, a Kő, Papír, Olló Világszövetség társelnökét.

A versenyzők szerint minden a stratégia körmönfontságán múlik. "Ha észleled, hogy az ellenfélnek megfeszülnek izmai, kővel fog előjönni. Ha lazának tűnik, papírra gondol" - fedte fel szenzitív technikai know-how-ját Jeff Johnson, az egyik kalifornai "nagyágyú". A sportág még messze nem fizet olyan jól, mint például a tenisz vagy az autóversenyzés, ezért aztán nincsenek olyan profi versenyzők, akik kő papír, ollózásból élnének.

Ami a bajnokot illeti, húszéves, oaklandi, és a döntő összecsapásban kővel jött elő, amely tönkretette ellenfele ollóját.