Életfogytiglani börtönre ítélték a prostituáltak gyilkosát

2003.04.02. 15:03
Több emberen, különös kegyetlenséggel és részben aljas indokból elkövetett emberölés miatt, életfogytiglani fegyházbüntetésre és kiutasításra ítélték első fokon azt az ukrán állampolgárt, aki két prostituáltat gyilkolt meg 2000-ben, egy Angyalföldi úti lakásban.

A Fővárosi Bíróság szerdai ítélete értelmében 26 éves férfi legkorábban 25 év múlva szabadulhat. A vádlottnak várhatóan Magyarországon kell letöltenie büntetését. A bíróságon, az események rekonstruálása közben elhangzott: a Magyarországon tartózkodási engedéllyel élő ukrán férfi 2000-ben ismerkedett meg a prostituáltként dolgozó későbbi áldozatával.

A férfi udvarolni kezdett a nőnek, akinek azonban férje és két gyereke volt, ezért kitért a házassági ajánlatok elől. Az év júliusában a férfi ismét meglátogatta az asszonyt a lakásán, aki ekkor már nemcsak visszautasította, de ki is gúnyolta a hódolót. Az ítélet szerint a férfi ekkor felragadott egy kést, és mintegy negyven szúrással összekaszabolta a nőt. Az áldozat sikoltozására a nő segítségére sietett barátnője, akit a férfi hasonlóan kegyetlen módon végzett ki. A rendőrség nem sokkal később elfogta a gyilkost, aki beismerte tettét. Az ügyben a védelem enyhítésért fellebbezett, így az ítélet még nem jogerős.