A vegetáriánosok olcsóbban vehetnek lakás Bombayban

MTI
2003.04.19. 08:30
Az indiai Bombayban nyerte ügye van a vegetáriánus lakáskeresőknek. Az indiai nagyváros előkelő déli negyedében ugyanis fél áron találnak lakást azok, akik nem esznek húst. Vannak olyan ingatlantársaságok is, amelyek semmi pénzért nem adnának bérbe lakást húsevőknek.

Indiai sajtójelentések szerint több mint száz nagy bombayi lakástársaságnál bevett szokás a vegetáriánusokkal való kivételezés. A legtöbb érintett apartmanház a radikálisan élettisztelő dzsainista vallás követőinek tulajdonában van. E szekta tagjai el nem pusztítanának semmilyen élőlényt, legyen az akár egy kártékony rovar, és e felfogásból kiindulva szigorú vegetáriánusok is.

A hús- és halevő aktivisták azonban szeretnének véget vetni a bérlakáspiacon tapasztalt "diszkriminációnak" és különféle akciókba kezdtek a háztulajdonosok átnevelésére. Egy húspárti csoport tagjai például erősen halszagú dobozokkal a hónuk alatt megrohamozták a vegetáriánus lakáscégek három épületét és felszólították a tulajdonosokat, hogy hagyjanak fel a megkülönböztetéssel.