Bernát, Felícia
EUR 383,03 Ft
USD 362,30 Ft
8 °C
30 °C

Kedden kezdődik a piramisjáték tárgyalása

2003.05.19. 11:13
Több mint egymilliárdos kárt okozó piramisjáték ügyében indul per kedden a Somogy Megyei Bíróságon - értesült a HavariaPress. A per négy vádlottja a Hungaro Energen Rt. német vezérigazgatója és három magyar helyettese. A részvénytársaság volt vezetői ellen még 2000-ben indult, és idén januárban zárult le a nyomozás.

A vád szerint a piramisjáték szervezői különféle módszerekkel vették rá áldozataikat, hogy lépjenek be a játékba, a belépési díj 390 ezer forint volt. Az ügynek 89 gyanúsítottja volt, de többségük ellen nem emeltek vádat. A cég német vezérigazgatóját a BRFK már korábbi bűncselekmények miatt kiutasította az országból, így ellene a távollétében emeltek vádat. A károsultak száma több mint 3200, a rendőrök csaknem 3000 tanút hallgattak ki az ügyben. A piramisjátékkal elkövetett csalás összege a vád szerint meghaladja az 1,26 milliárd forintot.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!