A Tocsik-perben hozott ítélet az interneten

MTI
2003.05.20. 12:17
A Legfelsőbb Bíróság (LB) internetes honlapján közzétette a Tocsik Márta és társai büntetőperében hozott jogeroős ítélet szerkesztett változatát. Lomnici Zoltán, az LB elnöke az MTI-nek kedden elmondta: utasítást adott arra, hogy az április 8-án kihirdetett ítéletet az írásba foglalás után, adatvédelmi okokból nevek nélkül tegyék közzé a világhálón. Hozzátette: a büntető kollégium vezetőjének társaságában június elején sajtótájékoztatót tart, ahol az ítélettel összefüggő szakmai problémákra kaphatnak választ az újságírók. - A közzététel és a sajtótájékoztató között kellő időt biztosítunk az érdeklődőknek arra, hogy megfogalmazzák az üggyel kapcsolatos kérdéseiket - jegyezte meg a főbíró.

Az összesen 29 oldal terjedelmű másodfokú ítélet a http://www.lb.hu internetes címen, az egyéb határozatok címszó alatt található meg.

A privatizációs botrány kapcsán 1996-ban indult büntetőeljárásban ellentmondó bírói döntések és folyamatosan változó vádak után az LB április 8-án jogerősen felmentette Tocsik Mártát a különösen nagy kárt okozó csalás vádja alól, ugyanakkor magánokirat-hamisítás miatt 400 ezer forintos pénzbüntetéssel sújtotta.