Előzetesben a bátaszéki emberölés gyanúsítottja

2003.06.04. 15:50
Előzetes letartóztatásba helyezte a Szekszárdi Városi Bíróság azt a férfit, aki a gyanú szerint a bevételért meggyilkolt egy benzinkutast Bátaszéken - jelenti a HavariaPress. A tolnai kisváros benzinkútjának kezelőjét április 7-re virradó éjszaka több késszúrással gyilkolták meg.

A rablógyilkos ezután csaknem 700 ezer forintot vitt el a töltőállomásról. A közeli Dunaszekcsőn még a gyilkosság napján előkerült egy véres szabadidőruha, egy cipő és egy pénzkazetta. Az áldozat ismeretségi körének felderítése alapján a nyomozók felfigyeltek egy büntetlen előéletű bátaszéki férfira. A huszonéves férfi rendszeresen látogatta a helyi benzinkutat, és más körülmények is ráterelték a gyanút. A szakértői vizsgálat egyértelműen kimutatta, hogy a gyilkosság helyszínén talált nyomok egy része a férfitól származik.

A többször kihallgatott 22 éves gyanúsított végül hétfőn beismerte a gyilkosság elkövetését. Elmondása szerint tartozásai miatt választotta a pénzszerzés ilyen radikális módját. A férfi ellen nyereségvágyból elkövetett emberölés miatt indult eljárás.