Benedek
-5 °C
5 °C

Elkészült a Kelenhegyi út rekonstrukciója

MTI
2003.07.11. 12:40
Elkészült a Kelenhegyi út egy részének több mint 150 millió forintos rekonstrukciója, amit a múlt őszi nagy vízcsőtörés indokolt - közölték a beruházás gondozói pénteki tájékoztatójukon.

A Fővárosi Vízművek Rt., a Fővárosi Csatornázási Művek Rt., az Alterra Kft. és a XI. kerület vezetői szerint olyan példaértékű együttműködéssel zajlott a felújítás, amelyre minden beruházásnál szükség lenne.

Haranghy Csaba, a vízművek megbízott vezérigazgatója elmondta, hogy a vízdíjakból finanszírozták a 207 méter hosszúságú két darab 800 milliméter átmérőjű vízcső cseréjét. A térség talajának nagyfokú klorid koncentrációja miatt a csöveket időt álló különleges bevonattal látták el.

A márciusban kezdődött vízcső-rekonstrukcióhoz május végén csatlakozott a csatornázási művek, amelynek megbízásából az út alatti 300 milliméteres vezetéket cserélték ki.

A vízi közműfelújítások után a Pantel Kft. a járda alatt optikai kábelt fektetett le.

Lakos Imre (SZDSZ), a XI. kerület alpolgármestere méltatva a kivitelezés összhangját, minőségét, tudatta, hogy a városrész 12 millió forinttal járult hozzá a költségekhez, s így összességében 260 méteres szakaszon megújulhatott az utca.