Az ÁNTSZ bezáratott egy miskolci úszómedencét

MTI
2003.07.14. 16:09
Baleset- és fertőzésveszély miatt azonnali hatállyal bezáratta egy miskolci strand 50 méteres úszómedencéjét az ÁNTSZ városi intézete, a döntés azonban nincs kapcsolatban azzal, hogy hétfőn országos ellenőrzés kezdődött a strandok biztonsága érdekében, csupán véletlen egybeesésről van szó - tájékoztatta az MTI-t a városi tisztiorvos. Juhász Hajnalka, az ÁNTSZ miskolci intézetének osztályvezető főorvosa elmondta: már az elmúlt év novemberében, egy ellenőrzés során tapasztalták, hogy Miskolcon, a selyemréti strandfürdő 50 méteres úszómedencéjének faláról pereg a csempe, a burkolat alatti betonfalazat pedig algásodik.

"A hiányos, helyenként repedezett, éles csempék balesetveszélyességére hívtuk fel a strand üzemeltetőjének figyelmét, az algásodás miatt pedig arra, hogy a medence tisztítása, fertőtlenítése nem megfelelő" - fogalmazott a tisztiorvos. A hiányosságok megszüntetésére június elsejei határidőt adtak meg a létesítmény üzemeltetőjének, a Penta Miskolc Kft-nek. Miután ez letelt, és az ÁNTSZ által jelzett problémák pedig továbbra is fennállnak, nem volt más lehetőségünk, mint a medence üzemeltetésének felfüggesztése annak ellenére, hogy Miskolcon nincs másik 50 méteres úszómedence - tette hozzá Juhász Hajnalka.

Czirákyné Nyírcsák Nóra, a kft ügyvezetője elmondta: tudomásul vették az ÁNTSZ határozatát, és mindent megtesznek annak érdekében hogy minél hamarabb újra működhessen az úszómedence, hétfőn meg is kezdték a csempék leverését.